"Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Tompa Közúti Határátkelőhelyet 2020. február 6-án 15 óra 57 perctől ideiglenesen lezárták, mivel a szerb oldalon az átkelőhely közelében lévő nagyszámú migránscsoport miatt a zavartalan átkelés nem biztosítható" - közölte az ORFK a Police.hu-n csütörtök délután.

Nagyjából két-háromszáz menekült érkezett a kelebiai határátkelőhöz csütörtök délután négyre, nagyon sok köztük a gyerek - jelentette a hvg.hu helyszínen - Kelebia és Tompa környékén lévő tudósítója.

A portál beszámolója szerint sok a fiatal, gyerek és nő a tömegben, akik egyelőre rendbontás nélkül sorakoztak fel a határnál. Az odaérkezett emberek - zömében szíriaiak és afgánok - azért tüntetnek, hogy megnyissák a határt.

A határátkelőt kerítéssel zárták le, mögötte egy sorfalnyi készenléti rendőr áll, rohamrendőrök egyelőre nem sorakoztak fel. Az M1 szerint 100-150 rendőr lehet a helyszínen és rendőrségi helikopter is köröz a határ fölött. A köztévé tudósításában szervezett akcióról beszélnek, de más forrás ezt egyelőre nem igazolta vissza.