Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) a közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint tavaly év végén egy Audi e-tron Advanced 55 quattrót vásárolt nettó 22,4 millió forintért, ami áfával együtt nagyjából megegyezik a típus kicsit több mint 28 millió forintos induló árával - olvasható a lap portálján.

A KEH egy "új gyártású, felső-közép kategóriás, protokollcélú, tisztán elektromos, összkerékmeghajtású, 5 ajtós, 5 személyes, fokozatmentes automata váltós, fekete metál személygépkocsira" írt ki közbeszerzést, amit végül a Porsche Hungária nyert meg. A megkötött szerződés szerint az Audit legkésőbb december 18-ig kellett leszállítania a győztes vállalatnak.

Áder János hivatala protokollcélokra vette a kocsit, ezért kifejezetten fontos szempont volt a kiválasztásnál a kényelem és biztonság Az államfő korábban egy hasonló értékű, S osztályos Mercedest használt, ami miatt több bírálat is érte. Kiderült, hogy ez a szolgálati limuzin gyakran várakozás közben is járatta a motort, így égetve a benzint.

A Köztársasági Elnöki Hivatal válaszában megemlített jogszabályok alapján úgy tűnik, hogy a tisztán elektromos Audit az államfő és felesége is használhatja.