Több feladatot kapott az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2014. április 15-ével három korábbi közreműködő szervezettől vett át feladatokat, a kormány 2014. márciusi, a fejlesztéspolitikai közreműködő szervezetek megszüntetéséről és feladataik szaktárcákhoz telepítéséről hozott döntésének megfelelően.
MTI, 2014. április 16. szerda, 19:25
Fotó: Napi.hu

Az NFM azt írta, hogy zökkenőmentesen hajtotta végre az átadás-átvételi eljárásokat, így az átvett feladatok ellátása és a kifizetések folyamatossága biztosított.

A közlemény szerint a fejlesztéspolitikai intézményrendszer átalakításának második szakaszaként, április 15-én a közreműködő szervezeti feladatokat ellátó gazdasági társaságok feladatai is átkerültek az illetékes szaktárcákhoz.

Az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. feladatait a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért felelős helyettes államtitkárság, a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. feladatait pedig a Közlekedési Operatív Programokért felelős helyettes államtitkárság vette át.

E gazdasági társaságok mellett megszűnik a MAG - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. A MAG Zrt. korábbi feladatai közül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a nem uniós fejlesztési források felhasználása kapcsán végzett feladatokat viszi tovább.

nfm
HOZZÁSZÓLÁSOK