Úgy tűnik, Miskolcon igencsak gyümölcsöző volt Kriza Ákos korábbi fideszes polgármester ismerősének lenni: a tűzhöz közel állók ugyanis olykor különösebb szakmai előélet vagy épp végzettség nélkül kerültek városi cégek, intézmények élére - írja a Népszava. Nem tudni például, milyen szempontok alapján nevezték ki korábban a legnagyobb városi cég, a Miskolc Holding élére Pálffy Kinga volt színésznőt, akinek szakmai önéletrajzát homály fedi, azt a korábbi városháza közérdekű adatigénylésre sem bocsátotta a sajtó rendelkezésére.

A tavalyi őszi, az ellenzék győzelmét hozó önkormányzati választások után az is kiderült, hogy a Miskolc Holding több, mint ötven milliárd forint kintlévőséget görget maga előtt, ami csak részben írható annak a számlájára, hogy a közlekedés korszerűsítése érdekében új buszokat vásároltak.

Szopkó Tibor momentumos önkormányzati képviselő, a Miskolc Holding felügyelőbizottságának tagja a Népszavának az mondta: mindennek fényében különösen érdekes, hogy a volt vezetők a választásokat követően - kihasználva az átadás-átvétel közötti interregnumot - 33 és 46 millió forintos prémiumot utaltak maguknak. Pálffy Kinga fel is vett nettó 33 millió forintot: ennek visszaszerzéséért az önkormányzat pert indított. A napilap kereste Pálffyt, hogy reagáljon a róla írottakra, de nem tudta elérni.