A szerda éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Budapesten és Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna és Zala megyében van érvényben a legmagasabb harmadfokú figyelmeztetés.

E területeken a következő órákban olyan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket intenzív esőzés, akár óránkénti 100 kilométeresnél erősebb széllökések kísérhetnek, és nagy méretű jégdarabok is hullhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kora esti veszélyjelzése szerint a heves zivatarok, viharos szél, felhőszakadás veszélye miatt csaknem az egész országban érvényben van első-, másod-, vagy harmadfokú riasztás.

A meteorológiai szolgálat és a katasztrófavédelem is azt kéri, hogy az emberek kövessék nyomon a folyamatosan frissülő riasztásokat és radarképeket.

A Velencei tónál, a Tisza-tónál és a Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben.

Az előrejelzés szerint csütörtökön napos idő várható. Reggel keleten, napközben pedig már csak helyenként alakulhat ki zápor. Élénk, helyenként erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25-29 fok között alakul.