Több milliárd forintot csaltak el fesztiválszervezők

Fesztiválszervezők ellen nyomoz a NAV. A szervezők a belépőkből származó bevételt eltitkolták, a pénzt külföldi bankszámlákra rejtették - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
Domokos Erika, 2017. október 24. kedd, 08:12
Fotó: Napi.hu

A NAV munkatársai olyan bűnözői csoportra csaptak le, amely a rendezvényekhez köthető bevételeket nem vallotta be, és az adót nem fizette meg - olvasható közleményükben.

A fejér megyei férfi és két társa a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalta, ahonnan azt készpénzben felvette, illetve továbbutalta más szlovák bankszámlákra. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány meghaladja a 360 millió forintot, míg a pénzmosással érintett összeg mintegy 2,7 milliárd forint.

A NAV nyomozói a bizonyítékok beszerzésére és a bűnös vagyon lefoglalására 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat. Az akcióban 3 gyanúsítottat hallgattak ki, lefoglaltak továbbá magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW személygépkocsit. A bűnös vagyonból összesen 558 millió forint összegű vagyont biztosítottak. A nyomozók munkáját it-szakemberek segítették a bizonyítékok lefoglalásában, valamint az intézkedésekben közreműködtek a NAV bevetési igazgatósága járőrei is.

A nyomozást a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága folytatja. Az elkövetőknek pénzmosás és költségvetési csalás bűntett miatt kell felelniük, tettükért akár 8 év szabadságvesztésre is számíthatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kovi1970, 2017.10.24 11:37

Aha. Ezek szerint a tagok nem tartoztak a tolvaj fidesz holdudvarához.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html