Több mint 38 milliárd forintra rúgnak a vörösiszap-katasztrófa költségei

Több mint 38 milliárd forintot tesznek ki a vörösiszap-katasztrófával kapcsolatban felmerült védekezésnek, helyreállításnak és az újjáépítésnek 2012 március 5-ig összesített költségei.
MTI, 2012. március 9. péntek, 09:15
Fotó: Napi.hu

A tárcák és szervezetek a felmerült költségeik fedezetére a katasztrófa elhárítási célelőirányzatból összesen 38,3 milliárd forintot igényeltek a központi költségvetésből - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI érdeklődésére pénteken.

Petróczi Tímea tájékoztatása szerint a katasztrófa kapcsán előzetesen kalkulált költségek fedezetének igénylése folyamatosan zajlott 2010. október 04. és 2011. december 31. között. Az igényelt, valamint a pénzügyileg is kiutalt pénzösszegek, továbbá a várható végleges kiadások elszámolása folyamatos.

Az OKF honlapján közzétett táblázat adatai alapján megállapítható, hogy a rendelkezésre álló források terhére maximálisan még 1,3 milliárd forint elszámolására van lehetőség - közölte a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hari1, 2012.03.09 09:58

Szar lesz ennyit kifizetni a környezetvédelmi hatóságnak, mert ő rendben talált minden a katasztrófa előtt néhány nappal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html