A kkv-k hitelezésében jelenleg is meghatározó piaci szereplőként az MKB  piaci súlyának megfelelő hitelkeret igénybevételére vállalkozott a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramjából (NHP). "Elsősorban azért örvendetes, hogy a jegybank 81,78 milliárd forintot allokált az MKB-nak a programból, mert ez biztosítékot jelent arra vonatkozóan, hogy az ügyfeleink nagy arányban profitálhatnak az NHP előnyeiből, hogy érdemben csökkenthetik finanszírozási terheiket"- jelentette ki Balássy László, az MKB wholesale, valamint pénz- és tőkepiaci üzletágakért felelős igazgatósági tagja.

A kkv-szegmensben az elkövetkező években üzleti aktivitásának fokozását tervező MKB nem csupán arra vállalkozik, hogy a jegybanki programból számára megítélt 81,78 milliárdos keretet folyósítja a kkv-k felé. Ezen felül, középtávú növekedési stratégiájának megfelelően, további 120 milliárd forintot szán saját forrásból a kis- és középvállalatok finanszírozására.

"Nem hiszünk a standardizált termékekben és szolgáltatásokban: személyre szabott megoldásokat kínálunk az ügyfeleinknek, hogy felmérhessék, milyen lehetőségek közül választhatnak, és hogy a számukra legkedvezőbb mellett döntsenek" - hangsúlyozta Balássy László, hozzátéve: a jegybanki program és a remélhetőleg újraéledő hitelezés nem önmagában a finanszírozás kedvezőbbé válása miatt előnyös a kkv-nak. Legalább ilyen fontos az is, hogy az így felszabaduló vagy elérhetővé váló források révén juthat majd pénz az elmúlt évek nehézségei miatt háttérbe szorított fejlesztésekre, beruházásokra.