Több mint egy tonna ismeretlen eredetű baromfit foglaltak le

Több mint egy tonna ismeretlen eredetű vágott baromfit találtak és foglaltak le kedden hajnalban egy budapesti, IX. kerületi parkolóban az illetékes hatósági állatorvosok - közölte a Pest megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője az MTI-vel.
MTI-Eco, 2011. augusztus 9. kedd, 14:08
Fotó:

Kiss Attila tájékoztatása szerint a megyei kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságának hatósági állatorvosai rendőri biztosítás mellett egy IX. kerületi parkolóban tartott ellenőrzés során egy járműben több mint 1 tonna vágott baromfit foglaltak le jelölés hiánya, illetve tiltott módon való forgalmazás miatt.

Egy másik szállítójárműben további 80 darab vágott kacsát foglaltak le, mert a szállítmány eredetét nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani.

Elrendelték a tetemes mennyiségű vágott baromfi megsemmisítését, de élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabása is várható (az elsőfokú határozat meghozatala folyamatban van). Az illetékes hatóság igyekszik kideríteni, hogy melyik vágóhídról hozhatták el az árut - tette hozzá a kormányhivatal kommunikációs vezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK