Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gelencsér Lajos arról számolt be, hogy az élet- és vagyonbiztonságot, valamint az ellátásbiztonságot szem előtt tartva, a növekvő igények kielégítésére, továbbá a törvényi kötelezettségeknek megfelelően hajt végre a vállalatcsoport Zalában több mint egymilliárd forintból beruházásokat.

A megyében 6000 kilométert meghaladó áram-, illetve 3100 kilométernyi gázvezetéket üzemeltető E.On fejlesztéseinek egyik része, közel 300 millió forint értékben Nagykanizsán valósul meg - tette hozzá a vezérigazgató.

Várfalvi Ferenc, az E.On Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: nagy figyelmet kap idén a közvilágítási hálózat rekonstrukciója, így Nagykanizsán több utcában is földkábeleket és lámpaoszlopokat cserélnek. Az Eötvös téren a kormányablak épületének új napenergiás rendszeréhez igazítják a hálózatot, de vállalkozói igények miatt is több helyen végeznek a városban fejlesztéseket.

A Zala megyében a munkálatokra szánt közel 700 millió forintból egyebek mellett Zalaegerszegen, Balatongyörökön, Kehidakustányban, illetve Keszthely és Balatonszentgyörgy között végeznek még különböző rekonstrukciós és fejlesztési munkálatokat.

Nagy József, az E.On Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nagykanizsai üzemvezetője kifejtette: a dél-zalai városban több helyen olyan gázelosztó vezetékeket cserélnek, amelyeknek az életkora már meghaladta a 40 évet. Kicserélik a város két gázfogadó állomását, köztük a legnagyobbat is, amely óránként 10 ezer köbméter gázt képes fogadni a hálózatról.

Hozzátette, hogy az összesen 364 millió forintos zalai gázberuházásból Zalaegerszegen és Gellénházán, illetve további öt településen végeznek még további felújításokat és átalakításokat.