BUX
38240

Több mint egymilliárdba kerül a győri csomópont megtervezése

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nyílt közbeszerzést írt ki a város intermodális közösségi közlekedési csomópontjának megtervezésére, valamint engedélyeztetésére, a munka becsült ellenértéke nettó 1 milliárd 144 millió forint - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő hétfői számában jelent meg.

MTI, 2014. június 16. hétfő, 16:04

A beruházást a Közlekedés Operatív Programból (KÖZOP) finanszírozzák. A projekt közvetlenül javítja napi 60 ezer ember utazási körülményeit. A tervezett intermodális csomópont a meglévő vasútállomás környékén létesül. A közös helyi és helyközi autóbusz állomás a vasútállomástól délre helyezkedik el.

A fejlesztési területen 160 P+R parkolóhely létesül. A kerékpáros forgalom számára 200 B+R parkoló épül. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 3 évben a teljes nettó árbevétele eléri a 2 milliárd forintot, és ebből a közösségi közlekedési létesítmények engedélyezési tervének és/vagy tendertervének és/vagy kiviteli tervének elkészítése legalább nettó 1 milliárd forint. Emellett rendelkeznie kell az ajánlattevőnek - szintén az elmúlt 3 évből - referenciával, ami egy legalább 100 ezer főt kiszolgáló intermodális csomópont megtervezése, minimum nettó 350 millió forint értékben. Az ajánlattételi határidő július 21. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, az értékelésnél 90 súlyszámot kap az ár, és 10-et a késedelmi kötbér.