A kormányzati ellenőrök ugyanis nyomát sem találták semmilyen értékelhető szakmai tevékenységnek a Farkas Flórián által alapított "Híd a munka világába" foglalkoztatási szövetkezet által összevásárolt ingatlanokban. Ez azt jelenti, hogy az ORÖ-nek vissza kell fizetnie a szövetkezetalapításra felvett 1,2 milliárd forintnyi uniós pénzt, amit a záró eredményességi vizsgálat szerint szinte teljes egészében túlárazott, indokolatlan presztízsberuházásokra költöttek ahelyett, hogy a romák munkalehetőségét bővítették volna.

Az Index információi szerint az ellenőrök nem tudtak személyesen találkozni az ORÖ vezetőivel, mert az előre leegyeztetett találkozóra senki sem ment el, ezért végül úgynevezett akadályoztatási jegyzőkönyvet vettek fel.

A szövetkezet körül az első botrány tavaly robbant ki, amikor a sajtóban megjelent, hogy Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, volt ORÖ-elnök, miniszterelnöki biztos azzal indította működését, hogy egy gellérthegyi villába költöztette a szövetkezet központját - további részletek a tervezett roma foglalkoztatási programról, illetve az ellenőrzésről a portálon olvashatók.