Több nyugdíjas kaphat távfűtési támogatást

Ezentúl azok a nyugdíjasok is kaphatnak távfűtési támogatást, akik nem közvetlenül a szolgáltatónak fizetnek, hanem társasház vagy lakásszövetkezet útján egyenlítik ki a számlát - írta a magyarorszag.hu.
NAPI Online, 2006. április 21. péntek, 08:12
Fotó:

A kormány a csütörtöki döntésével kibővítette azoknak a nyugdíjasoknak a körét, akik távfűtési támogatást kérhetnek - jelentette be Batiz András kormányszóvivő.
Az előzetes becslések szerint több tízezer idős embernek nyílik meg így a lehetősége a támogatás igénybevételére.

Tavaly októbertől 2006 márciusáig havi kétezer forint, míg 2006 áprilisától szeptember végéig ezer forint a támogatás havonta, ami egy évben összesen 18 ezer forintot jelent.

Október óta eddig körülbelül 70 ezer, nehéz körülmények között élő nyugdíjasnak több mint 800 millió forintot utalt a nyugdíjfolyósító főigazgatósága.

A támogatás igénybevételének feltétele: ha a nyugdíjas egyedül él egy távfűtéses lakásban, akkor kérhet támogatást, ha előző havi bevétele nem éri el a nyugdíjminimum háromszorosát, azaz 75 300 forintot; ha többen élnek egy háztartásban, akkor az egy főre jutó bevétel nem érheti el a nyugdíjminimum kétszeresét, azaz 50 200 forintot.

HOZZÁSZÓLÁSOK