Több pénz jut belvízi védekezésre

Eddig 824 millió forintot költöttek a belvízi védekezésre, amit a kormány szerdai ülésén újabb 800 millió forintot bocsátott a vízügyi tárca számára, a bel- és árvíz elleni védekezésre - mondta Szollár Domokos kormányszóvivő a kormányülést követő sajtótájékoztatón.
Papp Zsolt, 2010. március 3. szerda, 13:29
Fotó:

Jelenleg 175 ezer hektárt borított el a belvíz - főleg az ország keleti felében - ennek fele termőföld.

Árvízi védelemi fronton még enyhébb a helyzet - mindössze 375 kilométernyi szakaszon van készültség.

A 800 millió forintos keret kisebbik része 300 millió fordítható árvízi védekezésre, a fennmaradó 500 millió a belvízi védekezésre fordítható - mondta a kormányszóvivő.

Az állam csak azokat tudja kártalanítani a belvízkárokért cserébe, ha tagjai, illetve befizetői a Wesselényi Miklós Alapnak - hívta fel a figyelmet Szollár.

Szigorodó fegyvertartás?

Elkészült a fegyvertartás szigorításáról szóló kormányzati javaslat is - azt megküldték a civil szervezeteknek, akikkel a kormány egyezet is a jövő heti kormányülés előtt - mondta Szollár Domokos.

A kormány szigorítaná a sportcélú fegyverek tartásának szabályait: az elképzelések szerint a kezdő sportlövők nem tarthatnának otthon fegyvert - azt a lövészklubokban, vagy a helyi rendőrségen kellene hagyni.

A javaslat szerint a sportlövő alkalmassági vizsgálatát szigorítanák - rendszeres pszichológiai teszten kellene a sportlövőknek átesniük.

HOZZÁSZÓLÁSOK