Több pénzt kapnak a nyugdíjasok

A nyugdíjas-szövetkezetek létszáma megközelítette a 22 ezret, a belépők főként a kiskereskedelemben ügyködnek, de a vállalatok szakmunkásokat is keresnek. Nőhet a szövetkezeti tagok jövedelme.
Komócsin Sándor, 2018. április 6. péntek, 08:51
Fotó: Shutterstock

A Magyarországon megalakult 114 nyugdíjas-szövetkezetnek már majdnem 22 ezer tagja van - mondta a Világgazdaságnak Turi Dénes, a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdek-képviseleti Szövetségének (Köész) elnöke. Van olyan szövetkezet, amelynek kétezer tagja van.

A szervezet információi szerint a szövetkezeti tagok főként a kiskereskedelemben és a csomagolóiparban dolgoznak, továbbá takarítanak. Sok cég keres tapasztalt szakmunkásokat. Turi egyetért azzal, hogy az új parlamentnek 70-ről 85 százalékra kellene emelnie az árbevételből a nyugdíjas tagoknak kifizetett jövedelem arányát. A maradék 15 százalék elég a szövetkezetek működtetésére.

A fotó forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.04.06 22:51

Mán készülnek az ingyenélő, kitartott nyuggerek hogy ismét kormányt válasszanak kitartóiknak, a dolgozoó társadalomnak. Mán őrjöngenek a féleszű, kitartott nyuggerek, az utcákon hordákban összeverődve skandálják a propaganda-jelszavakat, habzó szájjal, botjukkal eszelősen hadonászva, a féleszűek.

El a szavazati jogot a mihaszna, eltartott, ingyenélő nyuggerektől!!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

alex53, 2018.04.06 12:06

Ezért nem megy nálunk semmi, mert mindenhol aljas emberek uralkodnak! Az ember, aki ledolgozott kb. 40 évet, és dolgozni kénytelen tovább, mert a nyugdíjából nem tud megélni, (ha nem politikus, vagy hasonló, becsülettel milliárdokat összekuporgató pályán tevékenykedett)
attól elveszik az idős emberként ledolgozott órái után járó bér 30%-át!!!!!!!!!!!!!!!! Jelenleg!
Mi ez, ha nem aljasság?!
És egyetértene a szövetkezet elnöke ezzel....>> "...az új parlamentnek 70-ről 85 százalékra kellene emelnie az árbevételből a nyugdíjas tagoknak kifizetett jövedelem arányát..."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html