Több száz milliós kár érhette Zuglót a Papcsák-érában

Egy önkormányzati megbízásból készült jelentés több száz milliós kárt okozott Zuglónak hat olyan, nagy összegű szerződés, amelyet Papcsák Ferenc 2010 és 2014 közötti polgármestersége idején kötöttek. A kerület jogi lépésekre készül - írja a Magyar Nemzet.
Szepesi Anita, 2017. május 20. szombat, 09:43
Fotó: Reuters

Az elszámoltatási jelentés három éve kész, mostani nyilvánosságra hozatalából csak politikai hasznot akarnak húzni - mondta a lapnak a korábbi fideszes polgármester. Zugló sajtóosztálya szerint azonban a  jelentés idei, ezért hozták nyilvánosságra április végén.

Az elszámoltatási jelentésben kifogásolt szerződések egyikét még 2012-ben kötötte az önkormányzat a Hungast-Mecsek Kft.-vel, amely vállalta, hogy három önkormányzati konyha és a hozzá tartozó tálalóhelyek átvételével biztosítja a helyi közétkeztetést, átveszi az alkalmazottakat, legkésőbb 2013 szeptemberéig pedig elvégzi a szükséges felújításokat is. Ezt egy évvel később Papcsák Ferenc kétszer is módosította, eszerint az összeg változatlanul hagyása mellett a Hungastnak már nem kellett elvégeznie a felújításokat. Az elengedett szolgáltatás értéke száz milliós nagyságrendű.

Egy kétszeresen túlszámlázott szerződés is szerepel az elszámoltatási  jelentésben, itt szintén százmilliós a nagyságrend. A problémás szerződések között található a Lantos Mihály Sporttelep üzemeltetésével kapcsolatos megállapodás, amelynél a jelentés szerint hűtlen kezelés miatt kell feljelentést tenni, és a pénzt is vissza kell kérni.

További részletek itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK