Több százezren mondhatnak búcsút a béremelésüknek

A kormány egyetért azzal, hogy szükség lenne diplomás minimálbérre, a kérdés az, mekkora legyen ez a kereset és mikortól vezessék be. A közalkalmazottak bérének növelésére azonban a költségvetés szűkössége miatt még várni kell.
Komócsin Sándor, 2017. október 9. hétfő, 09:47
Fotó: Pixabay

A kormány nem vitatja, hogy szükség lenne diplomás minimálbérre, ám a bér nagyságáról és a bevezetés időpontjáról még tárgyalni kell - mondta a Népszavának a nemzetgazdasági tárca munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára, Simon Attila István egy szombati konferencia szünetében. A költségvetés helyzete miatt azonban a közszférában dolgozóktól további türelmet kér a kormány.

A következő lépéseket azt követően tartják elképzelhetőnek, hogy értékelték a 2013-ban elindított köztisztviselői életpályamodell eredményeit. Az önkormányzati hivatalokban dolgozók képviselőivel folytatott sztrájktárgyalások várhatóan idén nem zárulnak le.

A kormány ott emel - árulta el az államtitkár -, ahol nagy a lázadás kockázata. Ahol nem számítanak erre, ott halogatják a rendezést. Szavaiból az is kiderült, hogy bár teljesen átalakították az állami és az önkormányzati terület intézményi és fenntartási szerkezetét, a közalkalmazottak és köztisztviselők létszáma nem csökkent, hanem nőtt.

(A nyitókép forrása: Pixabay.com)

HOZZÁSZÓLÁSOK