Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egészségtelen a levegő minősége Putnokon és Sajószentpéteren, további hét településen (Budapest, Dunaújváros, Kazincbarcika, Miskolc, Nyíregyháza, Tököl és Vác) pedig kifogásolt. A meteorológia előrejelzés alapján nem várható jelentős javulás a napokban.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja a gyermekek, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők és a várandós kismamák számára, hogy az érintett településeken hosszabb ideig a szabadban tartózkodjanak. Az érzékeny lakosságcsoportnál enyhe légzőszervi tünetek (például köhögés, légúti irritáció) jelentkezhetnek, illetve meglévő tüneteik súlyosbodhatnak.

A helytelen tüzeléssel, illetve a hulladékoknak a háztartási tüzelőberendezésekben történő elégetésével nagyban hozzájárulnak a környezet károsításához, az emberek egészségének veszélyeztetéséhez. "A helytelen lakossági tüzelés mellőzésével azonban sokat tehetünk a környezetünkben élők egészségének megóvásáért" - fogalmazott a népegészségügyi központ.