BUX
38240

Több tízezer felnőttnek kötelező lesz visszaülni az iskolapadba

Megjelent az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) kedvezményezettjeinek kötelező képzéséről szóló közlemény. Sokaknak kötelező lesz visszaülni az iskolapadba - hívja fel a figyelmet a Magro.hu.

K. Kiss Gergely, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:22

A kötelező képzést a megyei kormányhivatalok végzik, amelynek végén vizsgát kell tenni - olvasható a mezőgazdasági szakportálon. A képzések ingyenesen elvégezhetőek a lakóhely, illetve székhely szerint illetékes megyei kormányhivatalok által szervezett helyszíneken és időpontokban, amelyről az érintettek vagy az ügyfélkapujukra, vagy postán kapnak értesítést.

A kedvezményezettnek személyesen kell részt vennie, nem természetes személy esetén pedig a vezető tisztségviselő, vagy az általa képzésre kijelölt alkalmazott, tag, családi gazdálkodó ügyfél esetén pedig a családi gazdaság vezetője, vagy általa meghatalmazott tagja vehet részt.

A képzéseket a következő témákban indítják el:

Fiatal mezőgazdasági termelők támogatásaErdő-környezetvédelmi intézkedésekKertészet korszerűsítéseMezőgazdasági termékek értéknövelése (ÉLIP I. és ÉLIP III.)Natura 2000 gyepterületeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatásNatura 2000 erdőterületeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatásTechnológiai berendezések korszerűsítés céljából történő beszerzése

A képzésen történő részvételi szándékot a képzést szervező megyei kormányhivatalnál, az értesítő levélben megadott kapcsolattartónak kell jelezni, legkésőbb a képzés időpontját megelőzően 5 nappal.

Amennyiben a kedvezményezett elmulasztja a képzés teljesítését, vele szemben jogkövetkezmény alkalmazandó, vagy jogosulatlan igénybevétel jogcímén a kedvezményezettet visszafizetési kötelezettség terheli. A kötelezettségek részleteit itt találja.