Többe kerül a Déli összekötő vasúti híd szélesítése

A "Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése" nevű projekt költségvetését megemelte a kormány 2,7 milliárd forinttal, a többlet a hazai költségvetést terheli.
Németh Géza, 2019. július 27. szombat, 11:10
Fotó: Shutterstock

A Magyar Közlönyben megjelent határozat emlékeztet, hogy a Déli körvasút fejlesztésének első üteme a Déli összekötő vasúti híd szélesítése. A második ütemben új megállók létesülnek a Nádorkert, a Közvágóhíd és a Népliget térségében. A vasúti híd szélesítésével megszűnik a Kelenföld és Ferencváros vasútállomások közötti szűk keretmetszet.

A "Déli összekötő vasúti Duna-híd korszerűsítése" projekt eredeti bruttó költségvetése 45 milliárd 428 millió forint volt. Ebből az EU, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz terhére 30 milliárd 429 millió forintot vállalt, a többi a magyar állami költségvetést terhelte.

A mostani módosítással a kormány a teljes költséget 48 milliárd 163 millió forintra emelte. Az uniós pénz változatlan maradt, a 2 milliárd 735 millió forintos többlet a hazai részt terheli, így a teljes költségvetési támogatás 17 milliárd 733 millió forint lesz.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2019.07.27 14:24

Kis hazánkban mindegyik állami nagyberuházás mindig egyre többe kerül, hogy a csókosoknak is csurranjon-cseppenjen némi lóvé...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html