Tojásbotrány - újabb figyelmeztetés érkezett

A termelők felelősségére figyelmeztet az országos főállatorvos, a vállalkozások saját hatáskörben hívják vissza termékeiket. A hatóságok fokozottan ellenőrzik a telepeket.
Domokos Erika, 2017. augusztus 25. péntek, 19:47
Fotó: Napi.hu

Az országos főállatorvos figyelmeztette a baromfitartókat, hogy saját hatáskörben hívják vissza termékeiket a kereskedelemből, amennyiben illegális készítménnyel kezelték állományukat vagy a felhasznált készítményeknél fennáll a szerhamisítás gyanúja - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel.

Az EU élelmiszerbiztonsági alapelveinek megfelelően az ügyben az elsődleges felelősség a vállalkozóké - írja a FM.

Az elmúlt napokban feltárt esetek miatt fokozottan ellenőrzik a magyarországi telepeket, a laboratóriumi és a nyomonkövetési vizsgálatok folyamatosan zajlanak.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn jelentette be, hogy laboratóriumuk az augusztus elején indult célellenőrzés során fipronilt mutatott ki belföldről származó friss tojásban. Elrendelték a kifogásolt tétel kivonását a forgalomból és hangsúlyozták, hogy az import termékek mellett a magyarországi termelőktől származó tojásokat is kiemelten ellenőrzik - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK