Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány úgy döntött, hogy a program előkészítésére és megvalósítására a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos (azaz Wáberer György) irányítása mellett, a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács bevonásával kerüljön sor. A program megvalósítása során, egyes feladatok lebonyolításában a Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. működik közre. A 150 milliárd forintot 2020 és 2024 között lehet felhasználni.

A program 16 elemből áll, ezek közül a legköltségesebbek a következők:

  • közutak rekonstrukciója 52 milliárd,
  • turizmusfejlesztés 22,5 milliárd,
  • kerékpárút fejlesztés 13,3 milliárd,
  • szálláshely és gasztronómiai szolgáltatásfejlesztés 12,6 milliárd,
  • városrehabilitáció 10,6 milliárd, továbbá
  • gyermek- és ifjúsági szállás-, szállodafejlesztés 9,6 milliárd forint.

A kormány a Tokaj-Zemplén térségben megvalósuló fejlesztések elősegítésével, támogatásával és az ezekkel kapcsolatos koordinációval kapcsolatos feladatok ellátására ez év július 20-ától kormánybiztossá nevezte ki Wáberer Györgyöt - közölte akkor a Napi.hu.

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos feladata, kidolgozni a térség komplex fejlesztésére vonatkozó koncepciót, továbbá közreműködni annak végrehajtásában. A kormánybiztos tagja és elnöke a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsnak. A térséget érintő turisztikai kérdésekben együttműködik a turizmusért felelős miniszterrel és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel.