Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egészségügyben tapasztalható általános orvos- és szakdolgozó hiány ellenére a dél-pesti kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók mindent megtesznek a folyamatos, biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás biztosítása érdekében. Kórházunkban az egyes sajtósugalmazásokkal ellentétben nem történt tömeges felmondás - írta közleményében a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet.

Az intézmény közel 380 ezer ember egészségügyi ellátását biztosítja a főváros dél-pesti kerületeiben és agglomerációjában. Kórházunkban a betegellátás biztonsága és komfortja érdekében folyamatosan és tervezetten zajlanak felújítási és karbantartási munkálatok - írták.

A napokban a Hír Tv számolt be arról, hogy tömegével hagyták ott a dél-pesti kórházat a nővérek és ápolók, ezért be kellett zárni az egyik belgyógyászati osztályt. A Facebookon elterjedt hír szerint a felmondó szakdolgozók a szomszédos, újonnan nyílt Ikeában helyezkedtek el háromszoros bérért.

Télen a sebészeti osztály és a XX. kerületi szakrendelő helyiségeit festették ki, tavasszal a gasztroenterológia újult meg, a közelmúltban a nagy forgalmú kardiológiai ambulanciát szépítették meg kollégák, a betegellátás zavartalan biztosítása mellett. Jelenleg három osztályon, a neurológián, a kardiológián és a III. belgyógyászaton zajlanak - egyes kórtermek használatának átmeneti szűkítésével is járó - tervezett karbantartások és felújítások, melyeket a nyári szabadságok és az alacsonyabb betegforgalom figyelembevételével folytatunk - olvasható a közleményben.

Ezekben a napokban a kórház 1249 ágyának közel 4 százaléka érintett közvetve vagy közvetlenül a felújítási munkálatokban. 267 aktív, 259 krónikus és rehabilitációs belgyógyászati ágyból mindössze 42 használatát korlátozzák átmenetileg a karbantartások. A III. belgyógyászati osztály egyik részlege is érintett, azonban az osztály nem zárt be. A felújítási munkálatok a betegellátásunkban semmilyen zavart nem okoznak, területi ellátási kötelezettségünknek folyamatosan eleget teszünk - hangsúlyozzák a közleményben.