Tömeges egészségügyi kirúgások - magyarázatot adott a kormány

Tagadja a kormány, hogy elégedetlenek lennének az előző, Balog Zoltán vezette egészségügyi vezetéssel. Más indokkal magyarázzák, hogy rengeteg vezetőt rúgtak ki és bocsátanak el a napokban a terület vezetői közül.
Szabó Dániel, 2018. június 5. kedd, 14:40
Fotó: MTVA Fotó

Szinte a gyökerekig hatoló személycserék folynak az egészségügyi irányításban. A Népszava keddi cikke szerint az új erőforrásminiszter, Kásler Miklós rengeteg középvezetőt rúgott ki. A lap arról írt, hogy alig van olyan középvezető, akit még nem bocsátottak el, de hamarosan mindenki megkapja a maga "selyemzsinórját". Helyettes államtitkárokat, háttérintézmények vezetőit is teljesen lecserélik.

A kormány hozzáállása az, hogy a miniszterelnök felkéri a minisztereket, akik eldönthetik, hogy kikkel kívánnak együtt dolgozni. Kásler Miklós miniszter is eszerint cselekszik - magyarázta meg a lépést Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A tárcavezető szerint ez nem kritikája az eddigi vezetésnek. Az új miniszter más gondolkodásmódot képvisel, olyan embereket keres, akikkel az elképzeléseit megvalósíthatja. Arról egyelőre nem tudott konkrétumokat Gulyás, hogy kik kaphatnak a közeli jövőben helyettes államtitkári, államtitkári kinevezést.

A fotó forrása: MTVA.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2018.06.06 14:56

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Pistapapi, 2018.06.06 11:53

Papok kerülnek hozzáértést igénylő posztokra? Tízparancsolatos gyógyítás előretör? Sárkányfűárusok, vajákosasszonyok előnyben?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html