Tömeges kirúgások a közszférában - erre készül a kormány

Egy munkaadói érdekképviselet szerint a hazai munkaerőhiány enyhítését a közszféra dolgozói létszámának leépítésével lehetne megoldani. Varga Mihály pénzügyminiszter nincs az ötlet ellen, viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem így kell nekiállni az ügynek.
Szabó Dániel, 2018. július 24. kedd, 11:43
Fotó: MTVA Fotó

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint százezer embert kellene a közszférából leépíteni, és ezzel a létszámmal a versenyszféra munkaerőhiányát csökkenteni, a Nemzeti Versenyképességi Tanács július eleji ülése után tartott sajtótájékoztatón pedig Varga Mihály pénzügyminiszter nem zárkózott el a felvetéstől.

Nincs a kormányon költségvetési nyomás, a cél, hogy hatékony legyen az állam. Az indokolt dolgozói létszám felett minden egyes állami alkalmazott az adófizetők elleni merénylet - mondta el Gulyás Gergely a keddi kormányinfón. A miniszter szerint nincs szükség arra, hogy fűnyíróként nyirbálják a dolgozói létszámot, noha ő is úgy érzi, hogy több alkalmazott van, mint szükséges. Ezzel együtt a százezres kirúgásokat hülyeségnek tartja.

Szerinte meg kell találni a működés optimális feltételeit, ehhez kell igazítani a létszámot.

A fotó forrása: MTVA.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2018.07.24 15:56

@kanri: Miért , gondolod közmunkásként többet fog keresni. Az aparát nagyon fel van duzzasztva , szükséges a karcsúsítás !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2018.07.24 15:15

Persze...be a versenyszférába. Megnézem mit fog dolgozni egy közhivatalnok 120 nettóért a szalag mellett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html