Rétvári Bence a parlament honlapján közzétett válasza szerint első ütemben 25 településen 3 tornaszoba, és 22 különböző típusú tornaterem kialakítását kezdték meg.
A fejlesztések célja vagy a hátrányos és halmozottan hátrányos területeken a köznevelés infrastruktúra-fejlesztés alapvető feltételeinek biztosítása, vagy a megnövekedett gyermeklétszám miatt szükségessé váló, hiánypótló jellegű ingatlanfejlesztés és -bővítés - közölte az államtitkár.

A köznevelés-statisztikai adatgyűjtés adatai alapján 14 273 feladat-ellátási helyen 6106 nevelési-oktatási intézmény működik jelenleg országos szinten. A tornatermek száma 4408, a tornaszobáké 4297, a sportpályák száma pedig 4011. Területi bontás szerinti adatok jelenleg nem állnak rendelkezésre.

Az államtitkár a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szintén e témában feltett kérdésére rögzítette: a mindennapos testnevelés órákat minden intézményben megtartják, és azok zavartalan megtartása érdekében szükség esetén a köznevelési intézmények fenntartói egyéni megállapodásokat kötnek a településen található, megfelelő infrastruktúrával rendelkező intézményekkel, civil szervezetekkel, sportegyesületekkel annak érdekében, hogy a jelenleg tornateremmel, tornaszobával nem rendelkező iskolák is megfelelő körülmények között tudják megtartani a testnevelés órákat.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének korábbi állásfoglalása alapján a mindennapos testnevelés megtartásához adottak a személyi feltételek, elegendő szakember áll országos szinten rendelkezésre, alsó tagozaton pedig a tanítók látják el ezt a feladatot. Megállapítható, hogy a testnevelő tanári képzettség Magyarországon jelenleg nem hiányszakma.

Testnevelő tanári képzésre 2015-ben 633 hallgatót vettek fel a felsőoktatási intézmények, amely szignifikánsan több az előző években tapasztaltnál. A tanárok iránti kereslet a következő években ugyanakkor előre láthatóan emelkedni fog a mindennapos testnevelés teljes körű bevezetése miatt.

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj kiemelten kezeli a testnevelő tanári szakra felvett hallgatók pályázatát. Képzési ösztöndíjas jogviszonnyal rendelkező hallgatók összlétszámából - 806 fő -, 94-en vesznek részt testnevelő tanárképzésben.
Egy másik, a tornaterem és uszodaépítésre vonatkozó kérdésre az államtitkár rögzítette: a tornaterem projektek azoknál a településeknél, melyek jogerős építési engedéllyel rendelkeznek 2016 október végéig fejeződhetnek be.

Az uszodaépítéssel kapcsolatban a parlamenti államtitkár közölte: 2015 októberétől kezdik el építeni huszonhárom településen a tanuszodákat, melynek a típustervei már megvannak, ezek alapján készülnek a kiviteli tervek. A korábbi tervekkel ellentétben a hárommilliárdos állami támogatás mellé nem kell egymilliárdos önrészt vállalniuk az önkormányzatoknak, a projekteket teljes egészében a központi költségvetésből finanszírozza a kormány.