Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Véleménye szerint ellenzéki győzelemről ma még nehéz beszélni. Egyrészt az ellenzék 2010 óta - leginkább erőforrásokban - soha nem volt olyan rossz helyzetben, mint most; de ez a személyi állományra és a programokra is igaz.

Ugyanakkor 2010 óta ilyen jó helyzetben sem volt még az ellenzék, két ok miatt: egyrészt az egységesülés, a 106 egyéni választókerületben közös jelöltállítás miatt, másrészt pedig a gazdasági válsághelyzet miatt, ami megadhatja azt a lehetőséget, hogy a Fidesz ne 50-52 százalékkal induljon neki a választásnak, hanem 45 százalékkal, ami új helyzetet teremteni sok egyéni választói körzetben.

A személyes tapasztalatom, hogy minél közelebb van valaki a döntéshozatal csúcsához a Fidesz-világban, annál inkább szkeptikus 2022-t illetően. Minél messzebb van, annál optimistább - fogalmazott a politológus az interjúban.

De azért azt fölvetem, hogy a Fidesz helyében annyira nem lennék megijedve a 2022-es választástól, mert ha az ellenzék ebben a mostani állapotában nyer, akkor azért rögtön megvan másnap a 2026-os választás fő esélyese - tette hozzá Török Gábor.

A Publicus Intézet hétvégén közzétett friss közvélemény-kutatási eredményei alapján az ország három pólusra osztott: a magyarok egyharmada bizonytalan, egyharmada a kormánypártokat támogatja, egyharmad pedig ellenzéki szavazónak mondja magát.