Török Gábor: ez jöhet az ellenzéki oldalon

A feladvány ugyanaz maradt az ellenzéki oldalon Botka László távozása után, és a megoldási lehetőségek sem nagyon változtak, csak az MSZP kezéből végleg kikerült a történések irányítása - írja Török Gábor a Facebookon a szocialista miniszterelnök-jelölt visszalépése nyomán kialakult helyzetről.
Szász Péter, 2017. október 2. hétfő, 17:40
Fotó: Napi.hu

A politológus szerint Botka László kilépésével egy fontos szereplő távozott, de a feladat, a rejtvény továbbra is ugyanaz az ellenzék számára, és a lehetséges megoldási módok sem nagyon változtak - idézi a posztot az Inforádió.

Török úgy látja, hogy Botka távozásával elméletileg megnyílt az út egy MSZP-DK közös lista felé, vagy akár Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti beemelésével egy ennél is szélesebb összefogás irányába.

Ugyanakkor szerinte az sem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc pártja már nem összefogást akar, hanem feldarabolást. Ha a szocialisták egyedül maradnak, a DK mellett az LMP és a Jobbik is örömmel vesz részt a csalódott szavazóik elhalászásában.

"Még az sem biztos, hogy ebben versenytársai lennének egymásnak, hiszen az LMP a fiatalabb nagyvárosi, a DK az idősebb nagyvárosi, a Jobbik pedig a vidéki szocialisták számára lehet elsősorban alternatíva" - írja Török Gábor, de jelezte, a közös lista viszont az LMP erősödő projektjét akaszthatja meg. "A helyzet tehát nem új, de a helyzet kulcsa a baloldalon egyértelműen kikerült a szocialisták kezéből: ma elsősorban Gyurcsány Ferenc és másodsorban Karácsony Gergely döntésén (aki a szocialisták helyett egykori pártját, az LMP-t is választhatja partnerül) múlhat, hogy mi lesz a baloldalon, és ki profitálhat az MSZP történelmi elgyengüléséből" - áll a bejegyzésben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.10.03 17:34

Ölik, anyázzák egymást a sötét, vörös komcsik. Remélem a parlamentbe sem kerülnek be. Egy kis elégtétel lenne a több évtizedes magyarországi komcsi rémuralomért, 1956-ért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.10.03 13:20

apropo, ha az mszp ennyire nem tud a rajthoz allni, azert kicsit belehugyozik a fidesz langyos vizebe. ha nincs sajat partelnokuk, marpedig ez folyamatos problema naluk, akkor importalniuk kell. jelenleg a gyurcsak-karacsony es unknown az eselyes. az elso ketto a fajsulyosabb, szerintem nem fognak mar egy noname emberket felepiteni.

ha gyurcsanyt valasztjak, akkor az mszpnek vege, a dk kivulrol megette oket. egyaltalan nem lefutott ez, a pesti mszp nagyon bele van szerelmesedve gyurcsanyba.

karacsony egy van is jeloltem meg nincs is. a 0,0001%-at hozzaadjuk az mszp eredmenyeihez, pont ugyanannyi lesz. vegetalasra jo lehet, az 5%-ot igy el fogjak tudni erni.

az eselyekrol. a szamokat megnezve, komoly kihivasok lesznek. pestet, de beszelhetunk a nagyvarosokrol is, gyakorlatilag a fidesz-dk-lmp kezei koze loktek, meg a 3. helyert is harcolniuk kell majd. videken a maradek szavazojuk is le fog lepni, akik szerintem unblock mennek a jobbikhoz. sotetzold pesti hulyegyerekek egeszen biztos nem lesz palya nekik, mas part pedig nincs videken a fideszen kivul.

ha a valasztok veget akarnak vetni a ner-nek, komoly fegyvert kaptak a kezukbe. videken es a nagyvarosokban is verheto a fidesz, mas mas partok szamara. jobbik tegnaptol az egyetlen hivatalos kihivo, persze gyurcsany is ott fog ugralni. erdekes lesz a valasztas, az orban utalatanak a fokatol fog fuggeni, hogy ki nyer. marpedig eddig ezt a faktort igencsak alabecsultek, az idokoziken voltak is pofonok belole...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

atombandi, 2017.10.03 11:27

daraboljak csak fel az mszp-t, semmi keresnivalojuk a 21. szazadban, igy mar csak egy kommunista rendvaltoztato kaderekkel teletuzdelt utodpart marad, a fidesz...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html