Török Gábor: ez lehet veszélyes a Fideszre

A Fidesznek nem érdeke a kampánytémák megváltoztatása, sőt, kifejezetten veszélyes lehetne számára, míg az ellenzék nem tud hosszú távú témákkal előállni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor. A politikai elemző szerint a választáson kedvezhet a kormánypártnak, hogy az ellenzéki oldalon több párt van, mint négy éve, ráadásul kisebb bázissal.
Szász Péter, 2017. december 12. kedd, 16:38
Fotó: Napi.hu

A pártok támogatottságáról szóló közvélemény-kutatási adatoknak politikai jelentősége lett az ellenzéki pártok egymáshoz való viszonya, a stratégiák miatt. A kutatások mindegyike azt mutatja, hogy az MSZP lényegesen rosszabb helyzetben van jelenleg, mint volt négy évvel ezelőtt, de abban megosztottak a kutatások, hogy a gyengülésből ki profitált.

A centrális erőtér egy módosított változatát látjuk, ami a Fidesznek még kedvezőbb. A baloldalon több párt van, mint négy évvel ezelőtt, ráadásul kisebb bázissal. Abban minden közvélemény-kutatás egyetért, hogy ma a Jobbik a második erő, messze a Fidesz mögött, és nem sokkal a többi ellenzéki párt előtt - tette hozzá Török Gábor.

Török Gábor úgy látta, a Fidesz 2018-as győzelmének mértéke azon múlik majd, hogy az egyéni választókerületekben milyen eredmények születnek, hogy a jobboldalról a centrum felé húzódó Jobbik és a baloldal szavazói egy esélyes jelölt esetében átszavazzanak-e.

"A Fidesz 45 százalékos listás eredmény esetén a kétharmados többséghez 20-25 egyéni körzetnél többet nem veszíthet el, míg az abszolút többséghez 40-50 egyéni választókerületnél többet nem veszíthet el. Ezek a határkövei a jövő évi választásnak" - fejtette ki.

Török Gábor arról is beszélt, nem valószínű, hogy a Fidesz változtatni szeretne a kampány jelenlegi témáin.

"A migráció kérdése a kampány legfontosabb témája továbbra is. Én magam sem gondoltam volna, de a Fidesz végrehajtotta azt a bravúrt, hogy hosszú időn keresztül,

2015 tavasza óta egy politikai témát a napirenden tart, és a lehető legtöbbet kihozza belőle. Semmi oka arra, hogy ezen változtasson" - hangsúlyozta.

Török szerint a Fidesz számára veszélyes lehet, hogy a kampány tematikáját elviszi például a Jobbikkal szembeni Állami Számvevőszéki büntetés, az ellenzéknek ugyanakkor komoly erőket kellene megmozgatni azért, hogy más irányba terelje el a kampány témáit.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zsolt5, 2017.12.12 17:16

Kár erröl egy percig is vitazni, irkalni, a FIDESZ magasan nyerni fog, ujra es ujra es ujra es.... ezek a férgek a nyakunkon maradnak meg 20 evig, mert a nepnek annyira jol megy sora, hogy ezekre fog szavazni. Persze, ha tenyleg annyira jol megy a tobbsegnek, akkor nem is csoda. Igaz, az ellenzek meg olyan gyenge, mint a tavaszi harmat, szoval nincs nagyon mirol beszelni. Osszefogas nincs, ertelmes program nincs, hiteles jelolt nincs, a Fidesz meg legalabb jol el tudja adni magat a sok kovetojenek. Akiknek meg nem tetszik, azok meg egyet tehetnek, vagy csendben "megélik" a dolgot, vagy mehetnek, amerre akarnak. Ennyi.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html