Török Gábor: ezzel a trükkel nyerhet a Fidesz 2018-ban

Kulcskérdés, hogy mi lesz a kormányoldal fő kampányüzenet-csokra a 2018-as választások előtt - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.
Domokos László, 2017. március 28. kedd, 09:33
Fotó: Napi.hu

A Fidesz négy éve talált egy ilyen csodafegyvert, a rezsicsökkentést. Lehet, hogy mindezeken kívül a Fidesz arzenáljában van még olyan, amit most nem látunk, de szerintem az elmúlt időszak azt erősíti, hogy a Fidesz abban hisz, amit eddig tett: ez a megvédés. Megvédés a migráció, terrorizmus ügyében, a vörös csillag ügyében, és minden más területen is a nemzeti érdekek megvédése - fogalmazott a politológus.

Minden ügyben azt látom, hogy a Fidesz ugyanazt a koreográfiát játssza el, amit nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy a magyart megvédjük a külföldi ellen - mondta Török Gábor. Véleménye szerint ez egy egyszerű, de nagyon működőképes séma, és a saját szavazóik rezonálnak rá.

Ehhez a sémához nem szükséges, hogy a fenyegetés valós legyen, csak az kell, hogy elhiggyék, ez a fenyegetés létezik. És nem is mindenkinek kell elhinnie, alapvetően csak a Fidesz célközönségének, nagyjából 2-2,5 millió választónak kell elhinnie - mondta Török.

A Fidesz az elmúlt időszakban már nyilvánvalóan csak és kizárólag a saját szavazóival foglalkozik. Az ellenzéki szavazókat persze próbálja lebeszélni arról, hogy az ellenzéki pártokra szavazzanak, de alapvetően nem akarja őket átcsábítani a táborába.

Az elemző szerint ez elegendő lesz az újabb győzelemhez. Hacsak nem történik valamilyen jelentős változás a magyar politika tematikájában, nem lesz valamilyen jelentős botrány vagy nem szakad valamilyen formában a kormányoldal, akkor a Fidesz ezzel a "védelem-nemzeti szuverenitás-magyar érdekek" köré rendezett politikával jó eséllyel pályázik arra, hogy ezt a kétmilliós szavazótábort a választásokon is maga mögött tudja - mondta az Arénában Török Gábor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.03.28 18:11

Az elemző úr csak azt felejti el, hogy a Fidesz szavazói ugyanazok az ingyenélő nyuggerek, akik Horn Gyulát és Gyurcsányt is megválasztották. Nem kell nekik más, csak egy kellőképpen demagóg nyugdíjemelési ígéret, ha nincs is semmilyen fedezete, úgy fognak Gyurcsányra/a szocikra szavazni, egy emberként, mint a kisangyal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

obsitos0, 2017.03.28 18:08

szerintem pedig átfogó stratégiát választottak, gyakorlatilag "egészpályás lerohanás" a címe, mindenki megtalálhatja a saját, probléma-megoldását, ha odafigyel.
Az ellenzéknek csak a fanyalgás maradt: -így sem jó, meg úgy sem; én még ezt is, meg azt is.
Mindenki tudja, hogy befutók.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Szalay_Miklos, 2017.03.28 11:16

Akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html