Törököt fogtak a határőrök

Tegnap éjjel Hegyeshalomnál hat török állampolgár került elő egy kamionból, miután egy speciális műszerrel átvizsgálták a rakteret - adta hírül határőrség közleménye.
NAPI Online, 2006. november 30. csütörtök, 11:00
Fotó:

A Győri Határrendészeti Kirendeltség határőr járőrei a Hegyeshalomnál kilépő tehervonatok, és a kamionokat szállító rola-vonatok ellenőrzését végezték úgynevezett Co2-szondájukkal, amely a járművek bontás nélküli vizsgálatára szolgál. A műszer analizálja a helyiség levegőjének összetételét, amelynek szén-dioxid tartalma jelentősen megváltozik, ha emberek is tartózkodnak ott.

Az egyik török rendszámú - sértetlen vámzár-jelzéssel ellátott - kamion rakterében a szonda a normál érték tízszeresét mutatta, ezért a határőr járőrök úgy döntöttek, hogy tüzetesebben átvizsgálják a műszaki cikkeket szállító kamiont, melynek rakterében 6 török állampolgárra bukkantak.

A török férfiak elmondták, hogy Romániában másztak be a kamion rakterébe, egy ismeretlen személy segítségével és nyugat-európai munkavállalás reményében vágtak neki az útnak. A határőrök a törököket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt visszautasítási őrizetbe vették.

HOZZÁSZÓLÁSOK