Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Róna Márta, a Malév szóvivője az MTI-nek csütörtökön elmondta: Budapestről eddig egy szerda esti, és a csütörtök reggel 8.20-kor induló járatukat kellett törölni a sztrájk miatt, ma már nem közlekedik járatuk a cseh fővárosba. Hangsúlyozta: a prágai repülőtéren nincs sztrájk, a Malév két járatát azért nem tudták elindítani, mert nem látták biztosítottnak a prágai repülőtérről a városba való bejutást az ottani munkabeszüntetés miatt.

A Budapest Airport honlapján olvasható menetrend szerint a cseh légitársaság 9 óra után induló prágai járata felszállt Budapestről, a 14:30-as, és a 18:50-es járatot sem töröltek röviddel 12 óra előtt. A Prágából Budapestre induló járatok közül törölték a Malév 11 óra után induló gépét, a délután és este Budapestre közlekedő gépek - ezeket a cseh légitársaság üzemelteti - egyelőre szerepelnek az érkezési menetrendben.

A MÁVINFORM szerdán este az MTI-vel azt közölte, hogy a munkabeszüntetés miatt több Budapestről Prágába induló vonat nem közlekedik a csehországi szakaszon, de a sztrájk Budapestről Berlinbe, illetve Hamburgba, valamint ezen városokból Budapestre induló nemzetközi vonatokat is érint.