Történelmi csúcson a Tisza Szegednél

Szegeden a magas vízállás miatt bizonyos trolibuszok nem közlekednek, nem lehet sétálni a Tisza-parton és a polgármester azt kéri, hogy minél kevesebben használják autóikat, mert fakadó-víz és átfolyás esetén bármikor bekövetkezhet egy-egy utca lezárása.
Kolozsi Pál, 2006. április 18. kedd, 08:10
Fotó:

Tegnap este a 19 órai mérések szerint a Tisza vízszintje Szegednél 972 centiméteren állt, ami történelmi rekord, és 17 centiméterrel haladja meg a 24 órával korábbi értéket. Jelenleg kizárólag a védekezésben részt vevők tartózkodhatnak a gátak környezetében, ugyanis egy polgármesteri rendelet értelmébe a nap 24 órájában tilos sétálni a Tisza-parti mellvéden. A Tisza tetőzése Szegednél a hét második felében várható, előreláthatólag 990 centiméter körüli szinten. A hosszan elnyúló magas vízállásra számító városban mozgósították a polgári védelem 150 fős állományát, így a mintegy 400 katonával együtt, ők is résztvesznek az árvízi védekezésben.

Mindszenten és Csongrádon a korábbi maximumnál szintén mintegy 30 centiméterrel lesz magasabb a tetőző vízállás. A Hármas-Körös erőteljesen árad, Szarvasnál a hétfőn esti vízállás már nyolc centiméterre megközelítette az eddigi maximumot, amelyet a tetőző vízállás meg fog haladni. A Maros Aradtól lefelé mérsékelten árad. A magas vízállás miatt lezárták a Körös vasúti hidat tegnap éjszaka.

HOZZÁSZÓLÁSOK