Törvénymódosítást sürgetnek a stadionépítés leállítására

Egy olyan országban, ahol négymillióan élnek a létminimum alatt és minden tizedik gyerek éhezik, törvényileg kell gátat szabni a költségvetési forrásokból finanszírozott stadionépítéseknek - indokolja Szabó Tímea független képviselő az önálló képviselői indítványként beadott törvénymódosítási javaslatát.
Napi.hu, 2013. október 9. szerda, 14:28
Fotó: Napi.hu

Az államháztartásról szóló 2011. évi törvény módosítási javaslata a költségvetési támogatásokat kizárná az ezernél több néző befogadására alkalmas labdarúgó-stadion, illetve az ahhoz kapcsolódó, a hivatásos sporttevékenységet szolgáló létesítmény létesítéséből és felújításából. A javaslat szerint adókedvezményt sem lehetne igénybe venni erre a célra.

A módosítás hatályba lépése előtt biztosított támogatás folyósítását a kötelezettségvállalásra jogosult felfüggeszti, s a felfüggesztés alól mentes a költségvetési támogatásnak az a része, amelynek folyósítása a labdarúgó-stadion már megkezdett létesítésének, vagy felújításának a lehető legalacsonyabb költség mellett és legrövidebb időn belül történő befejezéséhez szükséges - olvasható az indítványban.

A törvénymódosítási javaslat kimondja, a felfüggesztés alól mentes támogatási összeg folyósításának feltétele, hogy labdarúgó-stadion tulajdonosa, illetve a labdarúgós-stadionban hivatásos versenyrendszerben labdarúgó-mérkőzést rendező sportvállalkozás külön jogszabályban meghatározottak szerint vállaljon kötelezettséget a befejezés költségeihez való pénzügyi hozzájárulásra.

Az indoklásból kiderül, a törvényjavaslat célja, hogy egy szűkös költségvetési helyzetben, amikor az állami és önkormányzati alapfeladatok ellátását is számos tekintetben veszélyezteti a forráshiány, gátat szabjon a költségvetési forrásokból finanszírozott sokmilliárdos focistadion-építési projekteknek. A sajátos megoldást jelentő törvényi finanszírozási tilalmat az indokolja, hogy a kormánytól ebben a tekintetben racionális cselekvés az elmúlt hetek bejelentései alapján már nem várható - írja Szabó Tímea.

Amíg az országban négymillióan élnek a létminimum alatt és a gyerekek több mint 10 százaléka éhezik, akkor nem ésszerű megalomán beruházásokra költeni az adófizetők pénzét. Ehelyett a nélkülöző gyerekekre, a szegénység felszámolására és munkahelyteremtésekre érdemes fordítani a felszabaduló forrásokat - fogalmaz a képviselő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2013.10.12 20:59

Belga a 8:1 -rol:

"Igazából az időpont nem volt annyira jó, a fiúk ilyenkor aludni szoktak, meg a nap is pont rossz szögben sütött a pályára.
Az első gólnál a Tibit elfektették egy testcsellel, aztán a Gullit a kapus Gabesz mellett laposan a hálóba gurította a labdát.
A második gólról egyáltalán nem mi tehettünk, a partjelző intett valamit, mi meg mindannyian félreértettük. A meleg is egy kicsit megnyomta a fiúkat,a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny.
A 3. gólról sajnos kicsit lemaradtam, mert éppen akkor ápoltak.
A 4. gólnál éppen a Gabeszt cserélték be, és nem sikerült felvennie a ritmust.
Az 5. gól előtt lett volna egy helyzetünk, de csak a félpályáig sikerült eljutnunk.
A szünetben az edző Gabesz bá mondta, hogy figyeljünk a szélekre, úgyhogy mindannyian kihúzodtunk, aztán középen maradt egy hatalmas üres terület. Ez jelentette igazán a meccs fordulópontját.
Ezután az ellenféltől kiállítottak két játékost, ettől megzavarodtak a fiúk.
A Gabesz utolérte volna a Gullitot, csak megbotlott egy vakondtúrásban, a Gullit kitette szélre a Kannavárónak, aki már várta a labdát, a Gabesz meg üres területre futott ahol meg már nem volt senki, onnan meg már a Gullit elfutott, de addigra már gól lett.
A 7. gól olyan gyors volt, hogy nem is láttuk, majd a videóról kielemezzük.
Aztán gyors 3 góltól megzavarodtunk egy kicsit, egyszerűen kihagytak a fiúk és gyorsan bekaptunk még kettőt.
A 13-nál a szabadrugásnál már úgy tünt, hogy mellé fölé megy a labda, de egy arra szálló sirály tarkóján megpattant és beesett a kapuba.
Igazából fejben elfáradtunk, de jó tapasztalat volt, amit a jövőben tudunk hasznosítani."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kasszandra, 2013.10.12 20:55

@Blama: Ezen a néven többen is írogatnak. Egyik nem tudja, hogy mit írt a másik. Az tuti.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.10.12 20:39

Errata:


hátha

magyart

ajkát

megfoghatatlan

( nehéz az írás )
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2013.10.12 20:37

@kasszandra: Legalább vesszőt teszek a háthat elé, mint a magyar valamennyire beszélő ember....

A tiszteletlenség miatt lehetőleg az irodalom jelentős részével ne is foglalkozzon, olyanokat írnak az írók...nem is tudom, szabad-e még utána levegőt venni.

Ha valaki Goethe A naplóját olvasta, abban is mik vannak, pfuj, az olyan kispolgárok, mint Ön, ki sem bírják! Illetlen dolgok. Goethe egy nagy klasszikus, Önről ez nem mondható el...

Vigyázzon, soha ki ne ejtsen csúnya szavakat, s ami ott legelöl lóg egy férfinél, azt soha ne nevezze néven: mondja, ogy bájdorong. Az olyan lányosan biedermeier!

Ha a hollandokról nem tud semmit, akkor milyen költői kérdést tett fel? A retorikai alakzattal, amit használt hályogkovácsként, tisztában van? Tudja, mi a szerepe és jelentősége? nem, még kevesebbet tud róla, mint a hollandokról.

Rendben, tehát annyit tudunk már, hogy csúnyán nem beszél, tiszteletlen szavak nem hagyják el ajákt ( szemben Goethével ), nem tud lényegében semmit a hollandokról, sem a retorikai alakzatokról.

Mit tud? Az EU csalódás az Ön számára. Miért? mert nem hozta el a 2000 euros átlagkeresetet. Igen.
Tudja, mennyit keresnek a szlovák egészségügyi dolgozók? Nem, ezt sem tudja. 5-600 eurot.
Oda sem érkezett el az EU csoda, bár senki sem tet határozott igéretet arra, hogy a kapitalizmus - amelyet szintén nem ismert - jobb lesz, igazságosabb, elviselhetőbb és mindenki számára előnyösebb, mint a szocializmus volt.

A lényeg: van egy érzése, amelynek emgfoghatatlan az alapja, de az érzés rossz. Van ilyen 8 konzultáljon dr. frojddal e hasábokon ).

D, de és de: oprimista. Ez nagyszerű! örömmel olvasom, ez igazi vörös farok volt rövid kommentje végén!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kibic2014, 2013.10.12 20:24

@kasszandra: Hollandia alapítója volt az Európai Integrációnak, nekik milyen csalódás lehet...

Azért az a magyar fejesgól szép volt, szerintem nem a kaput tévesztette el, hanem a félidőt. Ilyen mozdulatokért kellenek az újabb stadionok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html