Tovább önti a kormány a pénzt a versenysportba

Három határozatban 20 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei központi költségvetésben. Legtöbbet - több mint 7 milliárd forintot - a versenysport kapta.
Németh Géza, 2020. február 7. péntek, 22:17
Fotó: Pixabay

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok közül az első a Miniszterelnöki Kormányirodától 5 milliárd, a helyi önkormányzatok támogatásaiból 2 milliárd 259 millió, míg a Központi Maradványelszámolási Alapból 3 milliárd 127 millió forintot vont el. Ebből a pénzből a Magyar Falu Programon belül a civil szervezetek támogatása 5 milliárd, az Emberi Erőforrások Minisztériuma igazgatása 1 milliárd 991 millió, míg a Székesfehérvári Szent István Király Múzeum rekonstrukciós programja 2 milliárd 257 millió forinttal részesül.

A második határozat szerint a Miniszterelnöki Kormányiroda, rendkívüli kormányzati intézkedésekre fordítható előirányzata csökken 13 milliárd 789 millió forinttal. Ebből jutott a versenysport 7 milliárd 636 millió, a Magyar Honvédség pedig 3 milliárd 851 millió forinthoz.

A harmadik határozat a Pénzügyminisztérium Beruházás Előkészítési Alapját kurtította meg 2 milliárd 38 millió forinttal. Ebből legtöbbet a budapesti agglomerációhoz tartozó, Pest megyei településeken működő köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztéseinek előkészítése kapta, 1 milliárd 163 millió forinttal.

HOZZÁSZÓLÁSOK