Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál szerint Meszerics levélben tájékoztatta elhatározásáról és annak okáról a párt elnökségét. Ebben azt is leírta, hogy hétfőtől hatályos a döntése, amit azzal indokolt, hogy nem tetszik neki az LMP által képviselt új irányvonal. Mint közölte, mostanra annyira eltávolodott egymástól a személyes meggyőződése és az LMP politikája, hogy nem tudja folytatni így a munkát a párttal.

Lépését magyarázta a hétvégi pártkongresszusi ülés döntéseivel is. Itt választották meg a párt két új társelnökét, Keresztes László Lórántot, valamint az egykori MSZP-s képviselőből a tömörülés egyik legismertebb arcává kinővő Demeter Mártát társelnökké.

Keresztes, valamint a párt elnökségének tagja, Ungár az elmúlt hetekben többször az LMP-Jobbik együttműködésről beszélt, Ungár ennek részeként javasolta azt is egy belső levélben, hogy álljanak ki Puzsér Róbert főpolgármestersége mellett. Kisebb vihart kavart az is, hogy Meszerics, bár ellenzéki párt delegálta az EP-be, nem szavazta meg a Sargentini-jelentést (egészen pontosan: nem szavazott a jelentésről) - emlékeztet az Index, aki megkereste Meszericset, de a politikus nem kívánta kommentálni távozását.

A fotó forrása: Európai Parlament.