Tovább emelkedett a költségvetési szervek adóssága

Júniusban kismértékben, de tovább emelkedett a kincstári költségvetéssel rendelkező központi költségvetési szervek tartozásállománya.
Domokos László, 2012. július 24. kedd, 19:24
Fotó: Napi.hu

Kismértékben (0,95 milliárd forinttal) ugyan, de tovább emelkedett a kincstári költségvetéssel rendelkező központi költségvetési szervek tartozásállománya, így a június végi 54,72 milliárd forintos érték újabb csúcsot jelent. Tavaly év végén még 35 milliárd forinton állt a tartozásállomány − derül ki a Magyar Államkincstár adataiból. A jelentős idei növekedés oka, hogy januártól az államhoz kerültek a megyei fenntartású költségvetési szervek, míg májustól a megyei, fővárosi, városi önkormányzatoktól átvett egészségügyi intézmények tartozásai is ide sorolhatók.

Júniusban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumhoz tartozó szerveknél nőtt leginkább az adósság (580 millióval), míg a Honvédelmi Minisztériumnál 431 millió a bővülés. A legnagyobb, 517 millió forintos csökkenést a Belügyminisztérium érte el. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezete 35,72 milliárdos tartozásából a betegellátást is végző négy egyetem közel 6 milliárdot hozott össze, a megyei és a fővárosi önkormányzattól átvett egészségügyi intézmények 14,36 milliárdnál, a városoktól átvett kórházak 8,1 milliárdnál tartanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2012.07.24 20:48

Orban mester a valasztasok elott 3 napos kifizetes teljesitest igert. Ismetlem 3 napos. Ez is pont ugy teljesult mint az afa es jovedeki ado csokkentes, a nyugdijak megvedese es meg sorolhatnank.

Ideje lenne kiallniuk a kedves 2/3 -os szavazoknak a Kossuth terre es kovetelni azokat a dolgokat amikre szavaztak, amikre tenylegesen felhatalmazast adtak a szavazatukkal!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

homer11, 2012.07.24 20:34

fidesz... úgy vannak vele, hogy ha már nekik bukniuk kell, akkor magukkal rántanak mindenkit, akit csak lehet. köztük rengeteg magyar céget.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html