Tovább fogy a kormány, Görgey is távozik

Hamarosan lemond posztjáról Görgey Gábor kultuszminiszter és Szalay István, az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, s távozhat a helyettes kormányszóvivő is - értesült a Népszabadság.
Mezősi Tamás, 2003. március 11. kedd, 08:48
Fotó:

Kis Elemér kancellária-miniszter távozásával nem ért véget a kormány átalakulása, napokon belül távozik ugyanis az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár, Szalay István Szeged korábbi polgármestere is. A matematikus végzettségű szakember egyházi ügyekkel való megbízása már kinevezésekor is meglepetést keltett, s a lap értesülései szerint az államtitkárnak azóta sem sikerült szakmai tekintélyt kivívnia. A szocialista párt állítólag azt is Szalay szemére vetette, hogy míg a kormány anyagiakban is megnyilvánuló gesztusokat tett az egyházak felé, addig a közvélemény úgy érzékelhette, megromlott az állam és az egyházak viszonya.
A Népszabadság információi szerint májusban távozik posztjáról Görgey Gábor kultuszminiszter is, egyelőre azonban egyikük utódlásáról sincs még döntés.
Állítólag Keszthelyi András, a Synergon korábbi kommunikációs isgazgatója szintén távozik helyettes kormányszóvivői tisztségéből, s a jövőben tanácsadóként segíti majd a miniszterelnök munkáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK