Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rubovszky György elmondta: a testület ülésén foglalkoztak azzal a levéllel is, amit az ügyészség küldött a mentelmi bizottságnak Gyurcsány Ferenc mentelmi ügyében. Elnökként ismertette a levél tartalmát, és javaslatot tett a válaszlevélre is, amit a testület 7:1 arányban jóváhagyott - tájékoztatott Rubovszky György, aki azonban részleteket nem kívánt elárulni.

Rubovszky György hétfőn azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az ügyészség válaszolt, de iratokat nem küldött a bizottságnak Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ügyével kapcsolatban. A levél tartalmáról akkor sem osztott meg információkat a nyilvánossággal. A volt szocialista miniszterelnök - szintén hétfőn - Facebook-oldalán azt írta: "Egy hónapja a Mentelmi Bizottság arra kérte az ügyészséget, hogy valamivel támassza alá a velem szemben megfogalmazott gyanút. Most az olvasom, hogy az ügyészségnek ez az egy hónap arra volt elég, hogy visszakérdezett: pontosan mire is kíváncsi a bizottság? Hát ez elég soványka."

Gyurcsány Ferencet hivatali visszaélés miatt tervezi gyanúsítottként kihallgatni az ügyészség a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatban, a legfőbb ügyész ezért mentelmi jogának felfüggesztését kérte. A volt kormányfő korábban jelezte, ő maga is mentelmi jogának felfüggesztését kéri a parlamenttől, és az ügy minden, számára elérhető dokumentumát nyilvánosságra hozza.
A parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága május 17-én döntött úgy, hogy további iratokat kér az ügyészségtől. A bizottság elnökének akkori szavai szerint olyan bizonyítékokat kértek be, amelyekre az ügyészség az indítványát alapozta.