Tovább nőtt Magyarország népszerűsége

Tavaly tovább emelkedett Magyarország népszerűsége a német turisták körében, a vendégek száma csaknem 5 százalékkal emelkedett, és a német utazásszervezők az idén is bővítik magyarországi kínálatukat - hangzott el kedden Berlinben a Magyar Turizmus Zrt. (MT) sajtótájékoztatóján.
Inforádió, 2015. március 3. kedd, 18:38
Fotó: Napi.hu

A világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására, a berlini nemzetközi turisztikai börze (ITB) alkalmából tartott tájékoztatón kiemelték, hogy Németország továbbra is a legfontosabb piac a magyar turizmus számára. A német vendégek száma 2014-ben 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az általuk a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma pedig továbbra is meghaladja a 2 milliót.

Világszerte tapasztalható, hogy a turisták némileg rövidebb ideig maradnak egy-egy helyen, de igyekeznek minél intenzívebben eltölteni az időt, és a minőségi szolgáltatások felé fordulnak. Ebben pedig Magyarország az utóbbi évek fejlesztései révén egyre versenyképesebb, ezt mutatja egyebek között, hogy az egy kiadható szállodai szobára jutó bruttó napi árbevétel (RevPAR) 11,6 százalékkal, 26,8 euróra emelkedett tavaly - mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára, kiemelve, hogy a turizmus 9 százalékkal járul hozzá a bruttó hazai termékhez (GDP), a foglalkoztatásban pedig közvetlenül és közvetve 11,3 százalékos a részaránya.

Magyarország a német turisták számára az ár-érték arányt tekintve is rendkívül vonzó, a Bank Austria számításai szerint például ugyanannyi euróért Magyarországon 80 százalékkal nagyobb értékű szolgáltatáshoz lehet jutni, míg az egyik vezető német hírportál, a welt.de turisztikai szakíróinak számításai szerint a magyarországi üdülés az idén 5,2 százalékkal kedvezőbb áron érhető el, mint tavaly - tette hozzá Horváth Gergely, az MT turisztikai vezérigazgató-helyettese.

Az utazás világbajnokainak is nevezett németek egyre több területen találnak Magyarországon kiemelkedő színvonalú szolgáltatást, így például a csúcsgasztronómiában, ami eddig kevésbé volt ismert, de a modern magyar konyhaművészet januárban nagy sikerrel mutatkozott be a legrangosabb német gasztrofesztiválon, a Gourmet Festival Sylten - emelte ki Mezősi Csilla, az MT németországi és svájci képviseletének vezetője.

Hozzátette, míg tavaly a határnyitás 25. évfordulója volt a Magyarországot népszerűsítő marketingmunka fő eleme, az idén arra igyekeznek felhívni a figyelmet a Magyarország - Meglepően más (Ungarn - Überraschend anders) mottójú kampánnyal, hogy Magyarország igen sokoldalú és minden nemzedék igényeit kielégítő szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

A statisztikák mellett a piaci szereplők visszajelzései is igen jók, a hévízi repülőtérre charterjáratokat szervező német társaság például már 5 városból (Berlin, Hamburg, Frankfurt, Düsseldorf, Friedrichshafen) utaztat vendégeket a Balatonhoz, és az idén a svájci Zürichből is indulnak majd járatok, az egyik egészségturizmusra szakosodott vezető iroda pedig az idén 25 százalékkal bővíti magyarországi kínálatát - mondta az MT képviseletvezetője.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dagaddt, 2015.03.04 13:31

@nemhiszem: Csak úgy nehéz, hogy közben ekkora állam apparátust kell fent tartaniuk meg haverságot. Mert bár ígérték, hogy leépítik ennek az ellenkezője történt.

Remélem a magyarok nem bocsátják meg a hazugságaikat. Pont úgy fognak járni mint a másik hazug oldal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.03.04 13:21

@unnortodox: Nem feltétlenül erre gondoltam...
de tudod te hogy néz ki a bér a cég szempontjából?
vegyünk alapul egy 100 000 ft-os bruttó fizetést. ebből a dolgozó megkap 65000 Ft-ot nettóban, a cégnek kerül 128 000 Forintjába az állam meg kapott 63 000 Ft-ot.
Itt van a kutya elásva, ha a cég emel neked 10 000 Ftot bruttóban, a neki kerül 12800 Ft-jába és te kapsz belőle 6500 at.

az államnak jutó részt kell drasztikusan csökkenteni, hisz kb dupla annyiba kerülsz egy cégnek mint amennyit kapsz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Abbe, 2015.03.04 13:12

@unnortodox: " ..majd jön az ellenzék ,és 500 000 ft lesz a nettó ...,ugye ???..hahahahaha..."

Nem! Csak legfeljebb visszaállítják a többkulcsos személyi jövadót, megszüntetik a Klik nevű vízfejet, és a megalomán stadion építést.
Aztán máris van 500 milliárd plusz a kasszában.

Ebből a pénzből már jut oktatásra, egészségügyre. Sőt talán még béremelésre is....Stadiont meg épít magának a klub tulajdonosa, ha futja rá.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

unnortodox, 2015.03.04 13:09

@nemhiszem: a cég szívesebben ad többet ...


akkor semmi baj ,ne afidesztól várjuk a magasabb béreket ,hanem a tulajoktól !! ...igaz !!...

...ritkábban kell cserélni a 40 millás bömöst-mercit ...,nem 3 ,hanem 7-8 évente ,és lesz lóvé amagasabb bérekre ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.03.04 13:02

@unnortodox: nem a politikusoktól kell várni a fizetésemelést. sőt nekik talán jobban érdekük hogy alacsony legyen mint a profitot termelő cégnek.
Minél alacsonyabb annál könnyebben irányítható, míg a cég szívesebben ad többet ha tudja hogy elfogyasztod mert így növeled a profitot igazán, minél több elégedett dolgozó annál több eladott termék.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html