Tovább oszt a kormány az idei pénzből

Terrorellenes intézkedésekre mintegy 4 milliárd forintot, míg a váci sportcsarnokra közel 1 milliárd forintot csoportosított át a kormány az idei költségvetésben - az erről szóló határozatok a Magyar Közlönyben jelentek meg.
Németh Géza, 2017. december 8. péntek, 12:46
Fotó: Napi.hu

Az idei költségvetés Belügyminisztérium fejezetében kerek 100 milliárd forint szerepelt a  terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadásokra. Ezt a kormány új határozata 3 milliárd 757 millió forinttal engedi túllépni. Egyúttal a pluszpénzből beszerzett eszközökre nem kell alkalmazni a 2013 végén - szintén a kormány által elrendelt - eszközbeszerzési tilalmat.

A váci multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok beruházását 4 milliárd 968 millió forintban hagyta jóvá a kormány, a teljes összeg a központi költségvetést terheli, annak ellenére, hogy az építtető a váci önkormányzat. Az épület alatt mélygarázs, mellette pedig parkoló lesz. Az idei költségvetésből 996 millió forintot lehet az építésre fordítani, a befejezés 2019-ben lesz.

A váci sportcsarnokról egy rendeletet is hozott a kormány, amelyben a beruházás megvalósításával összefüggő közigazgatási
hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. Így a beruházással összefüggésben a  központi építészeti-műszaki tervtanács véleményét be kell szerezni, viszont a településképi bejelentési eljárást nem kell lefolytatni. A beruházás járulékos közbeszerzési szolgáltatója, beruházás-lebonyolítója és műszaki ellenőre kizárólagos joggal
a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. lesz, a rendelet szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK