Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bank ezzel folytatja a március elején meghirdetett kétéves költségcsökkentési program végrehajtását. A cél az, hogy az intézkedések eredményeként két év alatt ötödével csökkenjenek majd a jegybank üzemeltetési költségei, ezen belül 25 százalékkal mérséklődjön az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által magasnak minősített prémium és bónuszalap.

A már folyamatban lévő intézkedéseken túl az MNB vezetése leállítja a kiszervezéseket, áttekinti a korszerűbb épületüzemeltetésben rejlő takarékosági lehetőségeket, és azt, milyen további feladatokat képes belső erőforrásokból ellátni.

A jegybank vezetése Matolcsy György új jegybankelnök március 7-i első munkanapján több döntést hozott. Ilyen volt, hogy az ÁSZ által kifogásolt 1 milliárd forintos prémium és bónuszalap azonnali 25 százalékos csökkentését kezdeményezték. Ezen kívül a működési költségek csökkentése érdekében indítványozták az üzemeltetési területet érintő 20 százalékos költségcsökkentést, amelyet 2 éven belül kell végrehajtani. Majd március 27-én az igazgatóság több felesleges külső tanácsadói szerződés felmondásáról is döntött. Akkor határoztak a kiszervezések leállításáról is.