Továbbra is csak a román gáz olcsóbb

Az októberi adatok szerint Budapest továbbra is a legolcsóbb európai fővárosok közé tartozik a gáz és az elektromos áram árát tekintve.
Napi.hu, 2015. november 6. péntek, 11:07
Fotó: Reuters

Októberben hazánk tartotta a korábban elért helyét a rangsorban, továbbra is csak Bukarestben olcsóbb a gáz, míg villamosenergia-ár tekintetében is a legolcsóbb fővárosok közé tartozunk - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Budapesten 3,32 eurócent volt egy kWh földgáz, Varsóban, Zágrábban, vagy Pozsonyban ennek több mint másfélszerese, Ljubljanában több mint kétszerese. A villamos energia is a 4. legolcsóbb Budapesten a vizsgált fővárosok közt. A magyar fővárosban 12,04 eurócent, a legolcsóbb Belgrádban 6,24, de például a szomszédos Bécsben 19,09 eurócent, Prágában 18,99 eurócent egy kWh áram.

A Hivatal azt is vizsgálja, hogy egy modellezett háztartás a jövedelmének mekkora részét költötte gázra és villamos energiára idén októberben az adott fővárosban. Hazánk ebben a rangsorban a 10. helyen áll a vizsgált országok között, több helyet javítva az előző évekhez képest. Tavaly októberben a 6., 2013. októberben a 2. helyen voltunk. Az elmúlt másfél éves adatokról szóló cikkünket itt olvashatja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2015.11.06 11:42

az oroszoktól a többi régiós ország is hasonló áron veszi a gázt,csak náluk hatalmas profitot zsebel be majd visz ki az országból a francia, német tulajdonú monopol elosztócég.

az áram pedig azért kerül a magyar 3xosába sok nyugati országban ,mert ott nagy a méregdrága megújulók, pl nap, szél aránya, emiatt brutálisan drága a fogyasztói áramár.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html