New Yorkban a DJIA-30 index 0,60 százalék, az S&P-500 index 1,29 százalék, a Nasdaq Composite index 1,45 százalék nyereséget a kereskedés kezdetén.

A Wall Street indexei másfél százalékos, a Nasdaq piac indexe két százalékos veszteséggel zárt pénteken. Heti eredményük pedig három-négy százalék veszteség volt. A DJIA a hónap eleje óta 6,7 százalékot, az S&P index 8,8 százalékot, a Nasdaq Composite 10,9 százalékot veszített.

A mutatók gyengülését a világgazdasági növekedés feltételezett lassulása miatt a vállalati eredmények további emelkedésével szemben kialakult aggodalmak idézték elő. A múlt héten elsősorban az Amazon és az Alphabet eredménybeszámolói kapcsán merültek fel befektetői aggodalmak. Ezen a héten elsősorban a Coca-Cola, az Apple és a DowDuPont beszámolói vonják majd magukra a figyelmet.

Az olajárat a romló növekedési kilátások miatt felmerült keresletcsökkenési aggodalmak gyengítik. Az amerikai kereskedés kezdetén a WTI ára 0,52 százalékkal állt alacsonyabban globális kereskedelemben hordónként 67,24 dolláron, a Brent pedig 0,39 százalékkal alacsonyabban 77,39 dolláron.

Az eurót 0,21 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1378 dolláron, az arany határidős jegyzése 0,02 százalékkal unciánként 1232,30 dollárra csökkent.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!