A polgármester az MTI-nek kedden küldött közleményében cáfolta ezt. "Semmilyen egyeztetés nem zajlott sem frakcióülésen, sem politikai, sem pedig egyéb megbeszélésen a trafikpályázatok ügyében. Én magam és a helyi Fidesz-frakció is határozottan visszautasítjuk a képviselő úr állításait, indítékait nem értjük és teljes mértékben elhatárolódunk kijelentéseitől" - olvasható a kommünikében.

Hadházy Ákos azt mondta a hvg.hu-nak: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.

"A polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája, kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (...) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, (...) úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás" - mondta a helyi képviselő.