A honlap tartalma a következő hetekben folyamatosan frissül, később ezen a felületen tudnak majd regisztrálni a dohányboltosok, többek között megrendeléseik leadásához. A regisztráció pontos dátumát később határozzák meg, várhatóan az ősz folyamán kell majd regisztrálni, de erről külön tájékoztatnak majd.

Mivel november elsejétől kizárólag az Országos Dohányboltellátó Kft. rendszerén belül tudnak majd a dohányboltok dohányárut rendelni, az ODBE szerint fontos, hogy az érintettek mielőbb ismerkedjenek a honlappal, annak kezelőfelületével.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) korábban közleményben ismertette: 2015. november elsejétől a koncesszióra jogosult BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. konzorciuma végzi az egész ország területén a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet. A központi trafikellátó minden hazai dohánytermék-nagykereskedővel köteles lesz szerződést kötni.

A cég honlapján közzétett írás szerint a két cég a dohány-kiskereskedelmi feladatok ellátására alapította a közös vállalatot Országos Dohányboltellátó Kft. néven, amely a tulajdonosoktól elkülönült módon végzi a tevékenységét, és a tervek szerint 500-550 dolgozót foglalkoztat majd. A rendszer november elsejével indul, de megrendeléseket előreláthatólag - az ünnepnap miatt - november másodikától lehet leadni. A C+C (cash&carry, azaz fizess, és vidd) rendszerű vásárlási lehetőség a 9 depóhoz kapcsolódik majd, így a boltosoknak Vecsésen, Zalaegerszegen, Pécsett, Győrben, Szegeden, Szolnokon, Miskolcon, Debrecenben és Székesfehérváron lesz lehetőségük azonnali vásárlásra.