Trafikpályázatok nyilvánossága: az NFM később dönt

A trafikpályázatok adatainak nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos másodfokú bírósági döntés ügyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) később, az írásbeli ítélet pontos ismeretében dönt az esetleges rendkívüli perorvoslatról - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.
MTI-Eco, 2014. május 9. péntek, 20:04
Fotó: Napi.hu

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke pénteken jelentette be, hogy másodfokon, jogerősen is megnyerte azt a pert, amely a trafikpályázatok minden lényeges iratának nyilvánosságra hozatalára kötelezi a nemzeti fejlesztési minisztert. A politikus hangsúlyozta, hogy az ítélet alapján a fejlesztési tárcának nyilvánosságra kell hoznia a koncessziós pályázatokat elbíráló bizottságokban helyet foglaló személyek nevét, az összes pályázati bírálati lapot és az értékelési jegyzőkönyvet.

A minisztérium az ügyben eljárt Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletének írásba foglalását várja. A fejlesztési tárca kizárólag az írásbeli ítélet részletes indoklása ismeretében nyilatkozhat érdemben, és dönthet az esetleges rendkívüli perorvoslatok előterjesztéséről.

A pert tavaly júniusban indította Molnár és egy ügyvédi iroda. Novemberben az elsőfokú bíróság nem jogerősen az adatok nyilvánosságára kötelezte a NFM-et, a döntés ellen azonban a tárca fellebbezett, így került sor a másodfokú eljárásra.

HOZZÁSZÓLÁSOK