Megbüntette az autósokat, zsebre rakta a pénzt - elítélték a rendőrt

A nyomozó ügyészség bíróság elé állította a zsebre bírságoló rendőrt hivatali vesztegetés vádjával. Nem érte meg a trükközés: 100 eurót és 80 zlotyt szerzett, de 3,5 év börtönt kapott érte.
Szabó Dániel, 2019. április 9. kedd, 16:21
Fotó: Police.hu - Illusztráció.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állította a volt rendőr főtörzsőrmestert, aki idén március 20-án a reggeli órákban a 2-es számú főúton Rétság térségében három külföldi állampolgár kamionvezetőtől sebességtúllépést állítva bírságként készpénz fizetését kérte, a kapott, összesen 100 eurót és 80 zlotyt a saját részére eltette - írja közleményében a vádhatóság.

Az egykori körzeti megbízottat április 3-án már a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa elé állították, és három rendbeli az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt börtönfokozatú szabadságvesztés büntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezzel az ítéletben a bíróság is egyetértett: 3 év és 6 hónapi börtönfokozatú szabadságvesztést, 4 évi közügyektől eltiltást, valamint a napi tételként kiszabott 50 000 forint pénzbüntetést kapott.

HOZZÁSZÓLÁSOK