Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen csalások közül különösen elterjedtek az árubemutatókra való meghívások, amelynek a vége gyakran egy olyan termék megvásárlásra lesz, amelyre nincs feltétlenül szükségünk.

Az árubemutatók kapcsán jellemzően telefonon hívják az idősebb korosztály képviselőit, ingyenesen elvégzett állapotfelmérést, egészségügyi szűrővizsgálatokat ígérnek, például vércseppanalízissel, hőkamerás felvétel készítésével. A személyre szóló kiértékelést követően még ott a helyszínen rögtön sietnek a talált probléma megoldására ajánlott kezeléssel, illetve termékértékesítéssel a résztvevőket megkárosítani - írja a Police.hu.

Ne hagyjuk magunkat rábeszélni drága matrac, karóra, légtisztító készülék, masszázsfotel, vagy egyéb, több százezer forintos készülék megvásárlására! (Nyugdíjpofonra készül a kormány.)

Ne írjunk alá semmiféle szerződést, hisz az ilyen szerződésekre jellemző az apró betűméret, és ha nem tudjuk a helyszínen figyelmesen elolvasni, nem tudhatjuk, hogy aláírásunkkal milyen kötelezettséget vállalunk!

Amennyiben mégis aláírtuk a szerződést, és időközben rájöttünk, hogy sokkal olcsóbban is megvehettük volna, vagy még sincs feltétlenül szükségünk a termékre, lehetőségünk van az átvételtől számított 14 napon belüli elállásra. Ebben az esetben a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül küldjük vissza a szerződésben szereplő cég címére.

A kép forrása: Shutterstock.