Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai elnök a kongresszus republikánus politikusaival tárgyalt hivatalában, és ezt követően nyilatkozott újságíróknak. Elmondta, hogy a vírus féken tartására hozott korábbi kormányzati intézkedésekkel elégedett, ezek eredményesek voltak - írja az MTI.

"Talán milliók életét sikerült így megmentenünk" - fogalmazott. Úgy vélekedett, hogy a járványnak akár még az oltóanyag kifejlesztése előtt is vége szakadhat.

Az elnök közölte, hogy Mike Pence alelnök koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált munkatársa nem más, mint Katie Miller sajtófőnök, a Fehér Ház belpolitikai főtanácsadójának, Stephen Millernek a felesége.

A sajtóbeszélgetésen jelen volt Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke is, aki arról tájékoztatott, hogy a közvetlenül az elnök és az alelnök mellett dolgozó néhány munkatárs ezentúl szájmaszkot visel majd.

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo szokásos napi sajtókonferenciáján pénteken közölte, hogy az elmúlt hat hétben most volt a legalacsonyabb a fertőzéssel kórházba szállított betegek száma. Csütörtökön 8196 beteget szállítottak kórházba. Ismételten hangsúlyozta, hogy a mindennapi élet és a gazdaság óvatlan újraindítása a fertőzések számának megugrásához vezethet.

Cuomo bejelentette: az államban meghalt egy ötéves kisgyermek is a vérerek kitágulásával és gyulladásával járó, úgynevezett Kawasaki-szindrómában. Erről a betegségről az orvosok azt gyanítják, hogy a Covid-19 egyik lehetséges szövődménye. Több orvos is felhívta a figyelmet arra, hogy egyre több kiskorú hal meg a Covid-19 egyelőre csak gyanított szövődményében. A kormányzó szerint New York államban eddig 73 ilyen esetet diagnosztizáltak. Cuomo megemlítette, hogy egyedül kedden 15 gyermek szorult kórházi ellátásra hasonló tünetek miatt.

Phil Murphy, New Jersey kormányzója pénteken közölte: egyetlen nap alatt 1985 új vírusfertőzöttet regisztráltak, és csütörtökön 162 fertőzött halt meg a vírus okozta Covid-19-ben. Mindazonáltal hozzátette, hogy a járvány szerinte csökkenőben van.
Az Egyesült Államokban - a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház péntek déli adatai szerint - eddig több mint 1 millió 270 ezer fertőzöttet és 76 ezernél is több halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány.